Escape Room Gelderland

Speel onze prijswinnende escape rooms op onze nieuwe locatie in De Vasim op het Nyma-terrein in Nijmegen. Onze nieuwste escape ervaring in Gelderland is bestaat uit drie escape rooms: De Ramkraak, The Show en De Bezetting.

Ontsnap jij uit de leukste escape room van Gelderland?

Onze nieuwe locatie in De Vasim is de perfecte plek voor een toffe escape ervaring. Met ons ROX-Cafe als kloppende hart combineren we gezelligheid met bijzondere verhalen. Want onze escape rooms zijn anders dan dat je gewend bent. Dus zoek in je om de omgeving Gelderland een escape room om een gezellige dag of avond met vrienden, familie of collega’s te beleven? Dan ben je bij ROX aan het juiste adres.

3 escape rooms

Jij speelt de hoofdrol in onze avonturen vol beleving. Help ROX, en ontdek ons hele verhaal in 3 unieke, bloedstollende geheime missies.

ramkraak

2-6 spelers • 60 min

bezetting

3-6 spelers • 60 min

show

3-6 spelers • 60 min

Drie verschillende kamers

Bij ROX Escape in Gelderland hebben we drie escape rooms. De Ramkraak, The Show en De Bezetting.

De Ramkraak is een break-in room en is eerder uitgeroepen door TERPECA tot nr. 24 escape room in de wereld. Terwijl de politie je op je hielen zit probeer jij de kluizen te kraken.

The Show is onze nieuwste escape room waarin jij de ster van een TV-show word. Verwacht bij The Show geen standaard escape room. Dus wil je een keer écht iets anders beleven, dan kies je met The Show de juiste kamer.

En tot slot: De Bezetting. Een escape room over een waargebeurd WO-II verhaal. Deze kamer is in samenwerking met de Radboud Universiteit gemaakt. Een pareltje voor Nijmegen en Gelderland, al zeggen we het zelf.

Het verhaal van ROX

Elke kamer heeft zijn eigen verhaal, maar door de kamers heen zit een rode draad: het verhaal van ROX. We willen daar niet teveel over verklappen omdat je het vooral zelf moet meemaken en ervaren. Maar besef dat elke kamer een missie is voor een groter geheel. Meer daarover lees je hier.

Veelgestelde vragen

 • Kunnen we vandaag komen spelen?
  Bel ons op 024-2024019 en we kijken graag naar de mogelijkheden! Je kunt ons ook een WhatsApp-bericht sturen.
 • Kunnen we bij jullie parkeren?
  Ja! Je kan op de parkeerplaats van de Vasim, voor de deur, gratis parkeren.
 • Kunnen we ook wat drinken bij jullie?
  Dat kan zeker! Wij hebben een ruim café waar je met je groep kan napraten met een hapje en een drankje. Het is ook mogelijk om van tevoren al iets te komen drinken in ons café om alvast in de stemming te komen en dit raden we ook van harte aan!
 • Hoe lang duurt de complete ervaring?
  Onze escape rooms duren allemaal 60 minuten. Hier komt in ieder geval nog een korte introductie bij en daarnaast zijn jullie van harte welkom in ons café om voor- en achteraf te kletsen en een drankje te drinken. Reken alles bij elkaar op 90-120 minuten voor je bezoek.
 • Hoe laat moeten we aanwezig zijn?
  We vragen je minimaal 15 minuten voor je geboekte tijdstip aanwezig te zijn. Je bent ook eerder van harte welkom om alvast in de stemming te komen onder het genot van een drankje in ons café. De juiste tijd staat in je bevestigingsmail die je direct na je reservering ontvangt.
 • Kan ik mijn boeking wijzigen of annuleren?
  Je kan je boeking nog wijzigen of annuleren tot 48 uur van tevoren. Neem hiervoor contact met ons op. Binnen 48 uur voor je afspraak is het helaas niet meer mogelijk om je boeking te wijzigen of annuleren.
 • Is de Bezetting dezelfde room als de Drukkerij?
  Nee, Deze escape room heeft een tijdje gedraaid als ‘universiteit in verzet’. Dit is niet ‘de drukkerij’. Dit spannende verhaal is gebaseerd op waargebeurde feiten tijdens de Tweede Wereldoorlog en gemaakt met medewerking van de geschiedenis faculteit van de Radboud universiteit.
 • Vanaf welke leeftijd kunnen we bij jullie komen spelen?
  Onze escape rooms zijn geschikt voor iedereen die 16 jaar of ouder is. Daarnaast kan de Bezetting en The Show ook onder begeleiding gespeeld worden met jongeren. Wij bieden geen ervaringen voor uitsluitend kinderen of kinderfeestjes aan.
  • Ramkraak 16+ (zowel onder begeleiding als alleen spelen).
  • Bezetting 16+ alleen spelen en 14+ onder begeleiding.
  • The Show 16+ alleen spelen en 12+ onder begeleiding.
 • Met hoeveel personen kunnen we de escape rooms spelen?
  De Bezetting en The Show zijn beschikbaar voor groepen van 3-6 personen. De Ramkraak is met 2-6 personen te spelen. Wij maken geen uitzonderingen. Ben je met meer dan 6 personen? Boek dan meerdere escape rooms. Voor meer informatie, neem contact met ons op. Als het aantal personen in je groep wijzigt, maar wel binnen het toegestaan aantal personen blijft, hoef je dit niet van tevoren te melden bij ons.
 • Wat kunnen we eten en drinken in jullie café?
  Je kunt bij ons koffie, thee, fris, bier en wijn drinken en tevens een borrelplank en wat zoetigheid bestellen. Kijk hier voor alle mogelijkheden in ons café.
 • Ik ben slecht ter been. Kan ik bij jullie komen spelen?
  Dit verschilt per escape room. Als je kan lopen en traplopen zijn De Ramkraak en The Show geschikt om te spelen. De Bezetting vraagt wat meer fysieke inspanning waarbij je ook zal moeten kruipen. Twijfel je of onze ervaringen geschikt zijn voor jou? Neem dan contact met ons op.
 • Is jullie locatie rolstoeltoegankelijk?
  Nee. Op onze locatie zijn de verschillende ruimtes op verschillende hoogtes, hierdoor is het helaas niet rolstoeltoegankelijk.
 • Wij komen met een grote groep. Kunnen we bij elkaar meekijken via de camera’s?
  Nee, dit is niet mogelijk. Je kunt wel gezellig borrelen in ons ruime café ROX. We hebben hapjes en drankjes. We kunnen ook een extra activiteit in je wachttijd organiseren. Vraag gerust naar onze mogelijkheden.