De Bezetting • Universiteit in verzet

3-6
Spelers
60
Minuten
Niveau
16+

Je hoort een bericht van radio oranje waar je van gaat rillen. Je kijkt elkaar aan en besluit dat het tijd is voor actie. Het verzet kan niet zonder jou.

Deze historische educatieve escape experience is een waargebeurd WO-II verhaal. Een lijst van Nijmeegse studenten verzetslieden ligt verborgen in een SS hoofdkwartier. Vind de lijst en maak onderweg keuzes die jongeren 80 jaar geleden echt moesten maken.

Dit spannende verhaal is gebaseerd op waargebeurde feiten tijdens de Tweede Wereldoorlog en gemaakt met medewerking van de geschiedenis faculteit van de Radboud universiteit. Deze escape room heeft een tijdje gedraaid als ‘universiteit in verzet’. Dit is niet ‘de drukkerij’.

Deze escape room is gerealiseerd met subsidies van organisaties en bijdragen van sponsoren: Gemeente Nijmegen, Prins Bernhard Cultuur fonds, Vfonds, Arsenaal 1824, Beelen, Bouwbedrijf Berhege, Dekker van de Vegt, Dirkzwager, Gasterij De Arend, HCCE vertalingen, Met Nationaal Bevrijdingsmuseum 1944-1945, InScience, Kadans Science Partner, Konings & Meeuwissen, accountants & belastingadviseurs, Ned Tax, Nexperia, Novio Tech Campus, NXP, Planon International, Scholten Awater, SNS Bank, Strijbosch Thunnissen, TroplQ, Winkelman en Van Hessen

De room ondersteund deze taal. Nederlands De room ondersteund deze taal. English

Bekijk de trailer

€140 Per spel
Boeken
Swoosh

Recensies

9 Gemiddelde beoordeling van onze escape rooms
Escape room Award Nummer 24 escape room in de wereld volgens TERPECA

Zo beleef je samen de ultieme escape experience

1. Aankomst en gratis parkeren

ROX is goed bereikbaar en heeft een groot parkeerterrein op de Vasim.

2. Warm welkom en introductie

Neem een drankje met je vrienden terwijl de spanning opbouwt.

3. De escape room

Samen alle uitdagingen oplossen om de missie te volbrengen.

4. Sfeervol café

Blijf in sfeer naborrelen met je teamgenoten in ons café.

2 andere escape rooms

Jij speelt de hoofdrol in onze avonturen vol beleving. Help ROX, en ontdek ons hele verhaal in 3 unieke, bloedstollende geheime missies.

ramkraak

2-6 spelers • 60 min

bezetting

3-6 spelers • 60 min

show

3-6 spelers • 60 min

Veelgestelde vragen

 • Kunnen we vandaag komen spelen?
  Bel ons op 024-2024019 en we kijken graag naar de mogelijkheden! Je kunt ons ook een WhatsApp-bericht sturen.
 • Kunnen we bij jullie parkeren?
  Ja! Je kan op de parkeerplaats van de Vasim, voor de deur, gratis parkeren.
 • Kunnen we ook wat drinken bij jullie?
  Dat kan zeker! Wij hebben een ruim café waar je met je groep kan napraten met een hapje en een drankje. Het is ook mogelijk om van tevoren al iets te komen drinken in ons café om alvast in de stemming te komen en dit raden we ook van harte aan!
 • Hoe lang duurt de complete ervaring?
  Onze escape rooms duren allemaal 60 minuten. Hier komt in ieder geval nog een korte introductie bij en daarnaast zijn jullie van harte welkom in ons café om voor- en achteraf te kletsen en een drankje te drinken. Reken alles bij elkaar op 90-120 minuten voor je bezoek.
 • Hoe laat moeten we aanwezig zijn?
  We vragen je minimaal 15 minuten voor je geboekte tijdstip aanwezig te zijn. Je bent ook eerder van harte welkom om alvast in de stemming te komen onder het genot van een drankje in ons café. De juiste tijd staat in je bevestigingsmail die je direct na je reservering ontvangt.
 • Kan ik mijn boeking wijzigen of annuleren?
  Je kan je boeking nog wijzigen of annuleren tot 48 uur van tevoren. Neem hiervoor contact met ons op. Binnen 48 uur voor je afspraak is het helaas niet meer mogelijk om je boeking te wijzigen of annuleren.
 • Is de Bezetting dezelfde room als de Drukkerij?
  Nee, Deze escape room heeft een tijdje gedraaid als 'universiteit in verzet'. Dit is niet 'de drukkerij'. Dit spannende verhaal is gebaseerd op waargebeurde feiten tijdens de Tweede Wereldoorlog en gemaakt met medewerking van de geschiedenis faculteit van de Radboud universiteit.
 • Vanaf welke leeftijd kunnen we bij jullie komen spelen?
  Onze escape rooms zijn geschikt voor iedereen die 16 jaar of ouder is. Daarnaast kan de Bezetting en The Show ook onder begeleiding gespeeld worden met jongeren. Wij bieden geen ervaringen voor uitsluitend kinderen of kinderfeestjes aan.
  • Ramkraak 16+ (zowel onder begeleiding als alleen spelen).
  • Bezetting 16+ alleen spelen en 14+ onder begeleiding.
  • The Show 16+ alleen spelen en 12+ onder begeleiding.
 • Met hoeveel personen kunnen we de escape rooms spelen?
  De Bezetting en The Show zijn beschikbaar voor groepen van 3-6 personen. De Ramkraak is met 2-6 personen te spelen. Wij maken geen uitzonderingen. Ben je met meer dan 6 personen? Boek dan meerdere escape rooms. Voor meer informatie, neem contact met ons op. Als het aantal personen in je groep wijzigt, maar wel binnen het toegestaan aantal personen blijft, hoef je dit niet van tevoren te melden bij ons.
 • Ik ben slecht ter been. Kan ik bij jullie komen spelen?
  Dit verschilt per escape room. Als je kan lopen en traplopen zijn De Ramkraak en The Show geschikt om te spelen. De Bezetting vraagt wat meer fysieke inspanning waarbij je ook zal moeten kruipen. Twijfel je of onze ervaringen geschikt zijn voor jou? Neem dan contact met ons op.
 • Is jullie locatie rolstoeltoegankelijk?
  Nee. Op onze locatie zijn de verschillende ruimtes op verschillende hoogtes, hierdoor is het helaas niet rolstoeltoegankelijk.
 • Wij komen met een grote groep. Kunnen we bij elkaar meekijken via de camera’s?
  Nee, dit is niet mogelijk. Je kunt wel gezellig borrelen in ons ruime café ROX. We hebben hapjes en drankjes. We kunnen ook een extra activiteit in je wachttijd organiseren. Vraag gerust naar onze mogelijkheden.

Kom naar de plek waar alles in het teken staat van escape ervaringen

Nieuwe escape experience in Nijmegen